Tuusniemi rallisprint 2009

Yllatys ylläty emme olleetkaan Porissa. Future Rallisprintin Savon kiertueen ( Tour de Sawo) ensimmäinen kilpailu pidettiin Tuusniemellä. Paikalle oli saapunut erittäin edustava joukko suomalaisia rs-taitureita.
Tällä kertaa mentiin taasen vähän pintaa syvemmälle ja kysyttiin mitä oikein on Toni Jääskelän VW GOLF Evo:n sisällä. Kaikkihan ovat nähneet tämän hirmun liikkuvan sprinttireiteillä piirtäen jatkuvaa mustaa kumivanaa asfalttiin. Aihio on mistä autoa on ruvettu rakentamaan on Golf I. Siihen sitten on lyhykäisyydessään lisätty tai oikeastaan ympätty Audi S2 teknikka sisään. Toni kertoi siinä alustan jääneen vähän vähemmälle huomiolle ja kun ei sitä heti alun perin hoidettu kuntoon niin kyllä se jää häneltä tekemättä uusien haasteiden edessä. Nämä uudet haasteet liittynevät siviilipuolelle.
Monelle rallitaiturille on varmaan yllättävää että maali saattaa olla aivan sormenpäiden päässä.
Ensimmäisellä vedolla saatiin aikaan tosi hyviä aikoja. Toki toisella vedolla tärkeissä kohteissa ajat paranivat eikä välihaastatteluissa luvatut ajanpuristuslupaukset olleet pelkästään lausuttu kilpakumppaneiden psyykkaamiseksi vaan näytettiin toteen.
1. kierroksella koettiin myös kuinka väärään paikkaan osunut ulosajo voikaan venyttää kierroken aikataulua kun Matti Kontkanen osui Audi Coupe S2:lla 20 kV sähkölinjan tolppaan katkaisten sen.
Itse kilpailussa vallitsi hyvä sää mitä niin katsojat kuin kilpailijat pääsivät nauttimaan täysin siemauksin.
Yleiskilpailun voiton vei – kukas muu kuin Asvaltti Antti. Tuusniemen rallisprintin tuloksiin tästä.
InCar:ia tulossa. Paavo Hokkasen suoritukset Subarulla ( senioreiden 3.) tulossa videopuolelle myöhemmin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: