Rallin SM-sarjan esittelytilaisuus LopellaAkk:n projektijohtaja Kai Tarkiainen valotti tilaisuudessa vuoden 2012 rallin SM-sarjan kilpailuja, luokkajakoja ja pistelaskusysteemejä. SM1:ssä nelikot ovat samassa luokassa (Neliveto: FIA R4, Super 2000 Rally, FIN R 4WD, ryhmä N yli 2000 cm3) mutta kasivetopuolella autot on jaettu moottorin koon perusteella SM2 (Super2: FIA R3, FIN R 2WD ja ryhmä N enintään 2000 cm3 sekä Super 1600) ja SM3 (Kaksiveto-R: FIA R1 ja R2 enintään 1600 cm3). Molemmissa pikkuluokissa jaetaan pisteitä erikseen mutta yhteispisteet sitten ratkaisee mestaruuden.
Kausi alkaa nyt Riihimäki-rallista. Ralli koosteet tulevat torstaisin Mtv3 Max kanavalta ja talven ja kesän jälkeen kausikoosteet.
Paikalla oli SM1 ja SM2 kuokista kärkikuljettajia haastateltavina ja Mikko Pajunen ja Pekka Vihma tarjosivat kyydityksiä median edustajille.
Tietoon tuli, että muutamat kujettajat olivat rikkoneet viimehetken viimeistelytesteissään kalustoaan jopa niin pahasti, että esimerkiksi Jaro Kinnusen kauden aloitus siirtyy koneen poksahduksen takia Arctic Lapland Rallyyn eli kotoisammin Tunturiralliin.
Paikalla bongattiin myös ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio.

Mainokset
%d bloggers like this: