Ford Fiesta -kuljettajat menestyivät Mikkelin SM-rallissa

Fiesta Sport Trophy -rallisarjan toisessa osakilpailussa Mikkelissä Ford-kuljettajat saavuttivat menestystä laajalla rintamalla. SM3-luokan lopputulosten kymmenen kärjessä oli viisi Fiesta R2-kilpuria.

FST-sarjassa toiseen voittonsa ajoi 19-vuotias Samuli Vuorisalo, joka joutui nyt huomattavasti ahtaammalle kuin Rovaniemen avauskisassa. Vuorisalo ja kartanlukija Eetu-Pekka Hellsten saavuttivat sekä Fiesta-sarjan voiton että myös toiseksi korkeimmat SM-pisteet luokastaan.

– Vauhti oli jälleen askeleen lähempänä kärkeä ja meidän kisa kulki ilman virheitä. Olen tyytyväinen kauden kahteen ensimmäiseen ralliini, Vuorisalo sanaili.

Kauden avauskisaa pitkään johtanut Jori Nousiainen pääsi nyt maaliin hyvällä sijoituksella, kun 24-vuotias SM-sarjan tulokaskuski oli FST-luokan toinen ja SM-sarjastakin lohkesi neljänneksi korkeimmat pisteet.

– Vieläkin on omissa otteissa parannettavaa, mutta vauhti tuntuu kohentuvan, kun kokemus tästä autosta kasvaa, Nousiainen summasi.

Puolentoista vuoden kilpailutauon jälkeen Christoffer Dahlström teki tuloksellisesti hyvän paluun FST-sarjaan. Hän avasi kautensa Mikkelissä luokan kolmannella sijalla.

Kaikki muut seuraaville sijoille ajaneet olivat FST-sarjan ensikertalaisia. Olli Kankkunen sijoittui neljänneksi Fiesta ST-mallilla pienistä ongelmista huolimatta.

Max Vatasen debyyttikisa Fiesta R2:n ratissa toi luokan viidennen sijan ja SM-sarjan puolella sijan 10. Vatanen myönsi, että uusi kilpuri vaatii vielä lisää opettelua ja kokemusta.

Mikko Tujamola saavutti FST-luokan kuudennen sijan Fiesta ST-mallilla. Jukka Kankkunen ja hyviä EK-aikoja ajanut Sami Korvola joutuivat keskeyttämään.

Fiesta Sport Trophyn sarjatilanne 2/7 osakilpailua:

1. Samuli Vuorisalo 47 pistettä
2. Jori Nousiainen 19 pistettä
3. Kimmo Vainio 14 pistettä
4. Kari Hytönen 12 pistettä
4. Christoffer Dahlström 12 pistettä
6. Olli Kankkunen 10 pistettä
7. Max Vatanen 8 pistettä
8. Mikko Tujamola 7 pistettä
9. Jukka Kankkunen 2 pistettä
9. Sami Korvola 2 pistettä

Mainokset