Teemu Suninen varmisti Ford Fiesta-rallisarjan voiton

FST Suninen 1

Viime viikonvaihteessa Ralli SM -sarjan Turun osakilpailun yhteydessä ajettiin Ford Fiesta -rallisarjan viides osakilpailu. Fiesta Sport Trophyn eli FST-sarjan kärjessä ollut Teemu Suninen jatkoi vahvaa tulosputkeaan ja saavutti jo kolmannen voittonsa sarjan osakilpailuista.

Tulos varmisti Suniselle ja kartanlukija Juha-Pekka Jauhiaiselle jo nyt FST-sarjan mestaruuden ennen syyskuun lopulla ajettavaa Tampereen päätöskisaa.

– Tämä oli paras kisani Fiesta R2:lla, kun voitimme luokkamme myös SM-sarjan puolella. Koko kauden ajan olemme kehittyneet sekä vauhdillisesti että tuloksellisesti, totesi Suninen tyytyväisenä.

Viime vuoden FST-mestari Samuli Vuorisalo ajoi nyt toiseksi jääden kärjestä 24,8 sekuntia. Kakkossijan pisteet nostivat hänet sarjassakin toiseksi.

– Täysin en ole omaan suoritukseen tyytyväinen, mutta myös auton kanssa oli pientä murhetta. Takapäässä oli aurausta 9 milliä ja perä tahtoi tulla sieltä levottomasti rinnalle, kertasi Vuorisalo.

Luokan kolmannen sijan nappasi Ville-Markus Marttinen, joka saavutti Turussa kauden parhaan tuloksensa. Jokaisessa kilpailussa FST-luokan kolme parasta palkitaan KMS Racingin, Auto Oy Vesa-Matin sekä Castrolin tuotepalkinnoilla.

Jori Nousiaisella on ollut kesäkaudella teknistä epäonnea, nyt Turussa matka päättyi kytkinrikkoon. Sarjan uusi kilpailija Mici Eestilä ajoi neljännellä sijalla, mutta öljypohjan osuminen maakiveen päätti nuorukaisen kisan viimeisellä erikoiskokeella.

Fiesta Sport Trophyn sarjapisteet 5/6 osakilpailua:

1. Teemu Suninen 63
2. Samuli Vuorisalo 42
3. Henri Kolsi 42
4. Ville-Markus Marttinen 33
5. Max Vatanen 28
6. Jori Nousiainen 16
7. Jaakko Lavio 14
8. Petri Fromholdt 5

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: