Riku Tahkon EM-pistetili auki Saksassa

2015 FIA World Rallycross Championship / Round 05, Estering, Germany / June 19-21, 2015 // Worldwide Copyright: Colin McMaster/Monster/McKlein

2015 FIA World Rallycross Championship / Round 05, Estering, Germany / June 19-21, 2015 // Worldwide Copyright: Colin McMaster/Monster/McKlein

Rallicrossin MM-osakilpailun yhteydessä Saksan Esteringillä kilpailtiin myös EM-sarjan kuljettajien paremmuuksista. Riku Tahko oli urallaan toista kertaa viivalla lajin EM-tasolla ja porvoolaiskuljettaja avasi Minillä pistetilinsä 15. sijan myötä.

Tuore kisaprojekti koki edelleen teknisiä vastoinkäymisiä ja hidasteita, joiden vuoksi tavoitteeksi asetettu semifinaalipaikka eli 12 joukkoon yltäminen jäi vielä saavuttamatta.

Riku Tahko ja ST Motorsin tiimi tiedostivat, että autossa on vielä paljon kehitettävää. Harjoituksissa Mini-kuljettaja sai ajettua kohtuullisen hyvän ajan, mutta ensimmäisessä erässä alkoivat ongelmat.

– Imuilma lämpeni niin paljon, että auton moottorinohjaus pudotti tehot alas estääkseen moottorin vauriot. Tämä ongelma esiintyi vain kisatilanteessa, kun ajetaan letkassa, jolloin moottori ei saa raitista ilmaa. Kun saimme lisää tehoa ja paukkua autoon, niin nyt ilmeni uusia juttuja mitä täytyy kehittää, Riku Tahko myönsi.

– Toiselle kisapäivälle saimme rakennettua jäähdytystä paremmaksi ja auto tuntuikin paljon virkeämmältä. Harmillisesti sen jälkeen kytkimessä ilmeni oireita, joten semifinaalipaikkaan ei kyyti riittänyt.

– Huomasin jälleen selkeästi, että pystyn puolikuntoisella autollakin seuraamaan muita kaarteissa. Suoraosuuksilla täytyisi vaan olla kaikki voima käytössä, että pääsisi tosissaan haastamaan.

– Meillä on jälleen paljon dataa autosta kisaoloissa ja on selkeä suunta, miten autoa tulee parantaa. Pieni ilonaihe oli toki se, että tienasimme ensimmäiset EM-pisteet uudelle tiimillemme, Riku summasi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: