Jussi Vainionpäälle toiseksi korkeimmat SM-pisteet Rovaniemeltä

Arctic Lapland Rally 2016

Arctic Lapland Rally 2016

Rallin SM-sarjan avausosakilpailu Arctic Lapland Rally ajettiin perinteiseen tapaan Rovaniemen ja Kemijärven maisemissa. Oulun urheiluautoilijoita edustava Jussi Vainionpää ja kartanlukija Kainuun moottorikerhoa edustava Mika Juntunen ajoivat SM1 luokan toiseksi kauden avauksessa.

Perjantaina rallissa ajettiin viisi erikoiskoetta joiden yhteispituus oli 101 kilometriä. Jussi ja Mika onnistuivat Aittajärven ja Siikakämän erikoiskokeilla kohtuullisesti. Kilpailun neljännellä erikoiskokeella Kaihuavaarassa sattui pieni lipsahdus 9 kilometrin kohdalla, jolloin auto spinnasi ja hörppäsi ilmanputsarin täyteen lunta. Loput 19 km kaksikko joutui ajamaan tehottomalla autolla, josta aikahukkaa tuli melkein minuutti. Päivän päätti Mäntyvaaran yleisöerikoiskoe, jonka jälkeen kaksikko oli luokkansa neljännellä sijalla tasan 2 minuuttia johtavaa Jarkko Nikaraa perässä.

Lauantaiaamu alkoi 35.10 km pitkällä Sarriojärven erikoiskokeella. Tämän erikoiskokeen puolivälissä kaksikko pöllyytti leveillä linjoilla häviten kärjen vauhdista 20 sekuntia. Toisella erikoiskokeella Hanhikoskella (18.82 km) kaksikko onnistui kilpailun parhaiten jääden pohjista 4,9 sekuntia. Suoritus kohotti fiilistä loppupäivälle. Päivähuollon jälkeen edessä oli Heinunkierto 23,05 km ja Ristilampi 51.00 km pitkät erikoiskokeet, joilla riitti haastetta vielä yhden kylärallin verran.

Alla Jussin kommentit kilpailun jälkeen:
-Alkoi bensa haisemaan tuossa vikalla pätkällä todella voimakkaasti, kun bensatankin huohotinletku löystyi ja bensaa roiskui ohjaamoon. Siinä lopussa meinasi jo vähän huimatakin. Jouduimme ajamaan välillä ikkunoiden luukut auki, mutta ei se juuri auttanut. Heti kun päästiin maaliin, niin oli pakko vain rynnätä ulos, että sai happea. Muuten kisa meni aika ailahtelevasti ja paljon parannettavaa jäi. Lähdetään Mikkeliin ehdottomasti parantamaan vauhtia, Vainionpää lupasi.

Rallin SM-sarja jatkuu kauden toisella osakilpailulla, SM Vaakuna-Rallilla, Mikkelissä 26 -27.2.2016.

SM1-luokka
1) Juha Salo 2.02.35,8; 2) Jussi Vainionpää + 2.29,1; 3) Mikko Eskelinen + 2.49,9 ;
4) Mikko Lehessaari + 3.04,8; 5) Sander Pärn (EST) + 3.18,4

SM-1-luokan pisteet 1/6 ajetun osakilpailun jälkeen:
1. Juha Salo 37,5 p
2. Jussi Vainonpää 27 p
3. Mikko Eskelinen 22,5 p
4. Mikko Lehessaari 18 p
5. Ville Ruokanen 15 p

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: