Vainionpään talvikausi päättyi keväthankien suutelemana

JussiV_Nilsiä

 

Talvikauden viimeinen SM ralli ajettiin 11-12.3 Tahkolla. Tiimin kuljettaja Jussi Vainionpää ja kartanlukija Mika Juntunen lähtivät ralliin selkeät tavoitteet mielessä. Rallin SM-sarjan SM1- luokan kolmannella sijalla olleen autokunnan tavoitteena oli ajaa Tahkolta maksimipisteet ja nousta sarjataulukossa toiseksi ohittaen Mikko Eskelisen.

Kilpailu käynnistyi nuotituksen jälkeen kahdella erikoiskokeella perjantai-iltana. Muutaman päivän lämpöaalto oli pehmittänyt tiet ja edessä oli haastava ralli lumella, jäällä ja jopa soralla olevilla teillä. Kahden räntäsateessa ajetun erikoiskokeen jälkeen sijoitus oli vasta kuudes mutta kuitenkin hyvällä etäisyydellä kärjestä.

Lauantaiaamulle sävelet oli hytissä selvät. Osittain kapean ja erittäin teknisen erikoiskokeen ajateltiin olevan R5-luokan autolle sopiva jossa voitaisiin kuroa eroa kärkeen kiinni. Pätkä koitui kuitenkin kaksikon kohtaloksi noin kaksi kilometriä lähdöstä, Citroën spinnasi hankeen ja katsojat lapio hommiin. Autoa urakoitiin yli 13 minuuttia takaisin tielle ja kilpailu oli kilpailtu. Päivä jatkui neljällä erikoiskokeella jotka ajettiin treeni mielellä, kun pisteille ei ollut käytännössä enää mitään mahdollisuutta. Aivan pohja-aikoihin ei pystytty, mutta pätkille tuli kohtalaiset EK ajat joka oli nyt todella tärkeää kesäkautta ajatellen.

Talvikausi oli koko tiimille pettymys ja kesäkaudelle jää aika paljon kotiläksyjä, SM1 luokan kuudennella sijalla talvikauden jälkeen oleva Jussi Vainionpää tuumaa.

Rallin SM-sarja jatkuu kauden neljännellä osakilpailulla, Enset Oy SM-rallilla, Sastamala-Huittisissa 11.6.2016.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: