Jukka Korhonen varmisti Ford Fiesta -rallisarjan voiton

Jukka Korhonen 1 Ford Motorcraft

Viikonvaihteessa Turussa ajettu Ford Fiesta -rallisarjan viides osakilpailu ratkaisi jo mestaruuden ennen kauden päätöskisaa. Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjan kärjessä ollut Jukka Korhonen jatkoi vahvaa tulosputkeaan ja saavutti neljännen voittonsa sarjan osakilpailuista. Jo viisi vuotta sitten Suomessa Fiesta-sarjan mestaruuden saavuttanut Korhonen on sen jälkeen kilpaillut ulkomailla ja pitänyt taukoakin kilpailemisesta. Kaudella 2016 nilsiäläinen on jälleen noussut kotimaisen arvosarjan kärkikuljettajien kovaan joukkoon.

– Turun osakilpailu kulki samalla kaavalla kuin kesäkauden edellinen kisa, mutta hieman täytyisi löytää lisää vauhtia kauden päätöskisaan, totesi SM-tittelistä tiukasti kamppaileva Korhonen. Fordin nykyaikaisella 1,0-litraisella turbomoottorilla varustetulla R2T -ralliautolla kilpaileva Henrik Pietarinen ajoi pitkään luokan kakkosena, mutta hänen rallinsa päättyi harmillisesti EK5:lla ulosajoon.

Miika Hokkanen oli toiseksi nopein Fiesta-kuski ja nousi myös samalle sijalle sarjataulukossa.Kolmannelta sijalta löytyi positiivinen yllättäjä Jani Luhtaniemi, joka vasta alkuvuonna aloitti kilpailemisensa nuotitettavissa ralleissa.

Niko Mäkinen oli luokan neljäs ja hänen vauhtiaan verotti se, että kisaan joutui lähtemään lähes kylmiltään edellisen rallin kaadon jäljiltä.

Jonna Olkoniemi kärsi turbo-ongelmasta joutuen keskeyttämään aivan kilpailun lopulla. Hän oli kuitenkin ajamillaan erikoiskokeilla selvästi nopeampi kuin ruotsalaisvieras Jonna Eson Brådhe, joka oli maalissa seitsemänneksi nopein Fiesta R2-kuljettaja.

Ford Motorcraft FST:n pistetilanne 5/6 osakilpailun jälkeen:

 1. Jukka Korhonen 60
 2. Miika Hokkanen 43
 3. Niko Mäkinen 41
 4. Tommi Hatakka 36
 5. Henrik Pietarinen 32
 6. Teemu Kiiski 21
 7. Jani Luhtaniemi 15
 8. Jonna Olkoniemi 10
 9. Samuli Vuorisalo 10
 10. Markus Manninen 10
 11. Patric Öhman 8
 12. Tapio Suominen 6
 13. Ville Marttinen 6
 14. Janne Tapio 5

kuvat ja teksti Jarno Saari

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: