Kuuma analyysi Kaanaasta – näin rallicrossin SM-mitalit ratkeavat!

Rallicrossin SM-sarjan kausi huipentuu tulevana lauantaina 10. syyskuuta Kaanaa Centerin radalle. Kuluneella viikolla ratkesi jo se, että Jussi Klemola on SRC-luokan suomenmestari, ja kun Roni Kalliokoski oli jo aikaisemmin varmistanut Crosskartien suomenmestaruuden, niin Kaanaassa on kaksi SM-kultaa vielä jaossa. Ja tietysti vielä monta muuta arvokasta SM-mitalia.

SuperCar-luokassa mestaruus on vielä avoin ja siitä taistelee kolmikko Jere Kalliokoski, Aki Karttunen ja Toni Lukander. Kalliokosken 10 pisteen etumatka on aika reilu, mutta tilanne tasoittuu, sillä loppupisteisiin lasketaan vain kauden neljä parasta tulosta.

Tällä hetkellä Karttuselta vähennettäisiin 9 pistettä, kun taas Kalliokoskelta jopa 16 pistettä. Kalliokoski sinetöi mestaruuden helpoiten Kaanaan voitolla, kun taas Karttusen pitää joko voittaa tai saada kolme pistettä Kalliokoskea enemmän. Mikäli Karttunen ajaisi toiseksi, on hänen kerättävä täydet lisäpisteet ja toivottava, ettei Kalliokoski nappaa enempää kuin 16 pistettä Kaanaasta.

Toni Lukanderin mahdollisuudet mestaruuteen vaativat voiton ja täydet lisäpisteet, eikä Kalliokoski saa kerätä yli 16 pistettä.

Hopea- ja pronssimitaleihin puolestaan on mahdollisuuksia myös Jussi-Petteri Leppihalmeella ja Atro Määtällä. Herrojen oman ajon on kuitenkin onnistuttava melko täydellisesti ja pisteissä edellä olevien jäätävä ulos kärkitaistosta.

SRC-luokassa Jussi Klemola varmisti mestaruutensa jo Oulussa. Kahdesta himmeämmästä mitalista tulevat taistelemaan Henri HaapamäkiPeter Helenius sekä Sami Kiskola. Haapamäki pitää paikkansa SM-taistelussa Heleniuksen edellä käytännössä sillä, että sijoittuu Kaanaassa Heleniusta paremmin.

Heleniuksen hopeamitali vaatisi sen, että Kaanaasta pitäisi kerätä vähintään 13 pistettä ja kaksi pistettä enemmän kuin Haapamäki. Kiskolan nousu mitaleille taas vaatisi lisäpisteistä riippuen vähintään toisen sijan ja tämän lisäksi Haapamäen tai Heleniuksen jäämisen A-finaalin loppupäähän.

Autokrossissa mestaruus ratkaistaan viime kauden tapaan Vesa Puuskamäen ja Manu Juholan kesken.

Puuskamäki varmistaa kolmannen perättäisen mestaruutensa nappaamalla Kaanaassa vähintään 14 SM-pistettä. Mikäli pistesaalis jää vajaaksi, on Juholalla vielä mahdollisuus mestaruuteen. Tämä tosin vaatii mieheltä täydellisen suorituksen, eli voiton sekä täydet lisäpisteet.

Mikäli suoritus ei ihan täydellisesti onnistu, niin SM-hopealle voi takaa nousta myös Jori Seppälä tai Joni-Pekka Rajala. Pronssitaistelussa on lisäksi mukana vielä Toni Kuhanen. SM-mitalit tullaan siis jakamaan Puuskamäen, Juholan, Seppälän, Rajalan sekä Kuhasen kesken. Näistä Puuskamäki on ainoa varma mitalisti.

Crosskarteissa Roni Kalliokoski on jo siis varma suomenmestari. Hopeamitalista tulevat taistelemaan Leevi LassilaJore TakanenValtteri Koski sekä Jimi Kalliomäki. Edellisten lisäksi pronssimitaliin on teoreettiset mahdollisuudet vielä Robin Pirhosella.

Ohjeellinen aikataulu, lauantai 10.9.2016
09:00 Harjoitukset alkavat
10:15 Harjoitukset päättyvät
11:00 Alkuerät alkavat
16:00 Finaalit alkavat
17:30 Palkintojenjako

Lisätietoja:
Sami Kolsi
tiedottaja
Rallicross SM -sarja
050-5607293
sami.kolsi@autourheilu.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: