Ford Motorcraft-sarjassa uusi voittaja kauden päätteeksi

Syksyn edetessä myös kotimaan rallin arvosarjat päättyvät. Tampereella ajettiin viikonloppuna päätökseen SM-sarjan yhteydessä kisattava Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy.

Tuore sarjan mestari Jukka Korhonen ja nuori lupaus Niko Mäkinen olivat myyneet edellisen osakilpailun jälkeen kalustonsa, joten tämä kaksikko ei ollut enää pistekamppailussa mukana sarjan päätöskilpailussa.

Junioritasolta noussut Jani Luhtaniemi osoitti vauhtiaan Tampereen osakilpailun alkupätkillä, kun 19-vuotias tuusulalainen haastoi Miika Hokkasen. Luhtaniemi sortui ulosajoon EK4:lla, joten tällä kertaa yllätys jäi näkemättä. Hokkanen piti hallussaan luokan kärkipaikkaa aina viimeiselle EK:lle saakka, mutta harmillinen nuottivirhe maksoi paljon ja ralli päättyi ulosajoon. Myös Tommi Hatakan kilpailu loppui ulosajoon alkumatkasta, joten päätöskisan haastava reitti vaati veronsa.

Hieman tahmeasti aloittanut Henrik Pietarinen kiristi kisan puolivälissä mukaan kärkitaisteluun. EK5:lla hän kirjasi jo SM-sarjankin puolella pohja-ajan ja nousi kamppailemaan palkintosijoista.

Loppupätkillä muut tekivät virheitä, mutta Pietarinen teki tarkkaa työtä ja nousi sekä merkkiluokan että myös SM-sarjan luokkavoittoon. Kyseessä oli Fiesta R2T EcoBoost -mallille ensimmäinen osakilpailuvoitto kovatasoisesta Ralli SM -sarjasta.

– Itse tein pieniä virheitä alkupätkillä, joten sen jälkeen täytyikin nostaa vauhtia. Oli hieno fiilis voittaa SM-tasolla. Auto tuntui erittäin hyvältä ja kilpailukykyiseltä, kiitteli 21-vuotias Pietarinen.

Luokassa toiseksi ajanut Teemu Kiiski ajoi nousujohteisesti ja saavutti kauden parhaan tuloksensa.

Nyt kauden päätteeksi tarjotaan autosta kiinnostuneille mahdollisuus tutustua Fiesta R2T EcoBoost -malliin lokakuun aikana. Kilpurista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Ford Motorcraft FST-sarjan puuhamiehenä toimivaan Arto Kumpumäkeen: 0400 831 193. Huom! Paikkoja rajoitetusti.

Ford Motorcraft FST:n sarjapisteet 6/6 osakilpailun jälkeen:

1. Jukka Korhonen 60

2. Henrik Pietarinen 47

3. Miika Hokkanen 43

4. Niko Mäkinen 41

5. Tommi Hatakka 36

6. Teemu Kiiski 33

7. Patric Öhman 18

8. Jani Luhtaniemi 15

9. Jonna Olkoniemi 10

10. Samuli Vuorisalo 10

11. Markus Manninen 10

12. Tapio Suominen 6

13. Ville Marttinen 6

14. Janne Tapio 5

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: