Eerik Pietarisen voittoputki jatkui, SM-titteli varmistui

Tuusulalainen rallikuljettaja Eerik Pietarinen onnistui täyttämään kauden tavoitteensa ennätysajassa, kun kauden viidennen perättäisen luokkavoiton myötä Mitsubishi-kuljettaja karkasi Ralli SM-sarjassa tavoittamattomaan pistejohtoon.

Niinpä 23-vuotias Pietarinen varmisti nelivetoisten autojen SM2-luokan Suomen mestaruuden jo tässä vaiheessa – ennen kalenterivuoden puoltaväliä – vaikka kaksi osakilpailua on vielä kesän lopulla ajamatta.

Myös Pietarisen kartanlukija, säkyläläinen Juhana Raitanen varmisti riittävän piste-eron muihin ja saavutti SM-kultaa kartanlukijoiden sarjasta.

SM-titteli on siis saavutettu epävirallisen pistetilanteen mukaan, mutta viralliseksi eri luokkien mestaruudet tulevat siinä vaiheessa, kun lajiliitto AKK-Motorsportin hallitus vahvistaa pistetilanteet kilpailukauden päättymisen jälkeen.

– Hieno tunne tietenkin, kun mestaruus saatiin ajettua jo tässä vaiheessa kautta. Iloa lisää vielä se, että onnistuttiin voittamaan Kouvolan vaativassa kilpailussa. Tämä on myös hyvä palkinto meidän koko tiimille, Pietarinen kiitteli.

– Kouvolan osakisassa nähtiin kaikkein tasaisin kamppailu, joten saimme vetää täysillä loppuun saakka. Ei tullut mainittavia virheitä, renkaat ja auto toimivat moitteitta.

– Kesän edetessä täytyy miettiä mahdollista kaluston vaihtoa ja kenties ajamista SM1-luokassa. Muutamia suunnitelmia jo on, mutta kehitellään vielä uusia ideoita, Pietarinen päätti.

Epävirallisia tuloksia, SM O.K. Auto Ralli, Kouvola 10.6.2017

SM2-luokka:
1. Eerik Pietarinen 41.15,9
2. Timo Mäenpää + 11,2
3. Janne Eronen + 19,9

SM-pistetilanne:
1. Eerik Pietarinen 134
2. Timo Mäenpää 71
3. Janne Eronen 68

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: