Pietarisen veljekset huippuiskussa Lempäälän SM-rallissa

Eerik Pietarinen_Skoda Fabia R5

kuva: taneli niinimäki

Kotimaan ralliautoilun korkeimmalla tasolla on harvinaista, että veljespari menestyy niinkin hyvin kuin tuusulalaiset Eerik ja Henrik Pietarinen. Tänä viikonloppuna he ovat kamppailemassa luokkavoitoista Lempäälän SM-osakilpailussa.

Ralli käynnistyi perjantai-iltana, jolloin SM1-luokassa TGS-tiimin Skodalla debytoinut Eerik Pietarinen yllätti monet tahot. Hän oli luokkansa nopein kaikilla kolmella ajetulla erikoiskokeella.

Illan huoltotauolle saapuikin tyytyväinen kuljettaja:

– Tosi positiivinen fiilis oli ajaa. Pääsin ennakkotesteissä hyvin uuteen autoon sisään, mutta en osannut arvata meidän vauhtia muihin verrattuna. Yllätys se oli itsellekin, kun luokan tutut kärkikuskit jäivät taakse. Tästä pystyy vielä parantamaan, sillä pimeässä tuli pieniä virheitä, Pietarinen arvioi.

Eerik Pietarinen johtaa Lempäälän SM-rallia 8,7 sekunnin turvin ennen Jesse Turusta.

Henrik Pietarinen tahdittaa
SM3-luokkaa

AKK Driver Academy -valmennusryhmään kuuluva Henrik Pietarinen oli erittäin vakuuttava kaksivetoisten autojen SM3-luokassa.

Ford-kuljettaja aloitti avauspäivänä vahvasti. Hallussa on 18,9 sekunnin johtoasema omassa luokassa ennen hallitsevaa mestaria Anssi Rytköstä.

– Pätkäaikojen puolesta näytti hyvältä, mutta pieniä ongelmiakin oli. Lisävalojen ja niiden katkaisijan kanssa oli sumussa parannettavaa. Näkyvyys oli heikko ja sen vuoksi yksi risteys valui pitkäksi ja vauhti pysähtyi. Tästä on kiva lähteä SM-sarjan viimeiseen kisapäivään, päätti Henrik Pietarinen.

teksti: jarno saari
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: