Jussi Vainionpää oli kesäkauden parhaassa vauhdissa

IMG_3771

Rallin SM sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin Lempäälän ympäristössä. Jussi Vainionpää oli kesän parhaassa vauhdissa Lake City Rallissa. Citroenia hierottiin ja säädettiin torstaina testitiellä ajan kanssa ja isoilla ja jopa hieman riskialttiilla muutoksilla jousitus saatiin vieläkin miellyttävämmäksi.

Kilpailu käynnistyi perjantai-iltana kolmella erikoiskokeella. Aloittavalla yleisö ek:lla takavanne otti kipeää ja samalla tukivarsi vääntyi mutta huollossa auto saatiin taas lyöntiin. Seuraavalle pätkälle laturin hihnapyörä antautui ja kilpailu oli keskeytettävä perjantain osalta.

Rallin SM-sarjan päätöskilpailu jatkui lauantaina Super-ralli säännön turvin, 5 minuutin aikasakko rasitteena jonka vuoksi tulostavoitteet oli mennyttä. Kilpailun voittaja Eerik Pietarinen oli omaa luokkaansa koko viikonlopun, mutta Jussi pystyi hyvin vastaamaan muun kärjen vauhtiin pitkin päivää. Parhaillaan Jussi kellotti kolmanneksi nopeimman erikoiskoeajan 17 km EK5 Onkemäessä ja muillakin pätkillä ajanottolaitteet pysähtyi aiemmin mitä koko kauden aikana.

Rengaspolitiikka astui esiin lauantaina kun pehmeän seoksen renkaat loppuivat ja tilalle jouduttiin laittamaan astetta kovempaa seosta ja kahdella viimeisellä pätkällä renkaista ei saatu pitoa ja ajolinjat leveni huomattavasti. Viimeisellä pätkällä kellot pysähtyivät neljänneksi nopeimpaan aikaan vain 6.6 sekuntia pohja-ajasta vaikka turbon paineet karkasivat välillä ilmakehään ja ajaminen oli jo hieman tuskastuttavaa.

Kaikesta huolimatta kauden päätöskilpailun lopputunnelmat olivat positiiviset koko tiimin osalta ja näihin tunnelmiin oli mukava päättää rallikausi 2017.

Lopullinen sijoitus Lake City rallissa oli 10.s Erittäin suuret kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille ja tukijoille kuluneesta kaudesta.

Jussi ja Mika sijoittuivat Rallin SM- sarjan SM1 luokan kuudenneksi.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: