Huttunen WRC2-luokan Hyundailla Walesin MM-rallissa

Jari_Huttunen_wales

Rallin tuore EM-hopeamitalisti Jari Huttunen kilpailee torstai-iltana alkavassa Walesin MM-rallissa WRC2-luokan Hyundailla. Kesällä Suomen MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Huttunen lähtee uransa kolmanteen nelivetokisaan hankkimaan kokemusta uudesta autostaan ensi vuoden MM-sarjaa varten. Kaudella 2018 Huttunen ajaa kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa Hyundai Motorsportin riveissä 7-8 MM-rallia WRC2-luokassa, ja heidän kautensa käynnistyy helmikuussa Ruotsin MM-rallista.

– Walesin MM-ralli on meille hyvä testitilaisuus ensi kautta varten. Tärkeimpinä tavoitteina on kerätä kokemusta ja ajaa ehjästi maaliin. Kerrankin minulle kisa, jossa ei välttämättä hampaat irvessä tavoitella voittoa, Huttunen sanoo.

23-vuotiaan Huttusen ura on edennyt vauhdikkaasti. Vuonna 2015 hän kuittasi Ralli SM -sarjan SM3-luokan mestaruuden etuvetoisella Citroenilla, ja vuonna 2016 oli vuorossa asfaltilla ajetun Opelin merkkisarjan mestaruus Saksassa. Tälle kaudelle mestaruus poiki tehdassopimuksen Opelille EM-sarjaan, josta oli tuloksena hopea kovan kultataistelun jälkeen.

Loppuvuodesta 2016 maailmanmestari Marcus Grönholm otti Huttusen suojatikseen GRX Management Teamiin. Sopimuksen myötä Huttunen pääsi ajamaan kesällä kaksi kilpailua WRC2-luokan Skoda Fabialla. Jyväskylän MM-rallissa hän kuittasi monien yllätykseksi luokkavoiton, ja pääsi sen myötä mukaan Hyundain nuorten kuljettajien testiin. Huttunen voitti monivaiheisen testin, jossa olivat hänen lisäkseen Suomesta mukana Kalle Rovanperä ja Emil Lindholm. Testin jälkeen hänet valittiin Hyundai Motorsportin nuorten kuljettajien kehittämisohjelmaan kaudelle 2018. Se sisältää paljon testityötä ja 7-8 MM-rallia Hyundai i20 R5-autolla.

Walesin ralli käynnistyy torstai-iltana, jolloin ajetaan lyhyt 1,5 kilometrin yleisöerikoiskoe laukkaradalla. Perjantaina suunnataan metsäerikoiskokeille, ja edessä on kolme erikoiskoetta, jotka ajetaan kahteen kertaan. Yksi ratkaisupätkistä on varmasti 35 kilometriä pitkä Hafrenin erikoiskoe. Perjantain lenkki on 119 kilometriä pitkä. Lauantaina on vuorossa rallin pisin päivä, kun rallikaravaani kiertää kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, ja EK-kilometrejä kertyy peräti 142. Kilpailun päätöspäivänä kaasutellaan vielä viisi erikoiskoetta, joilla on yhteensä mittaa 41 kilometriä. Ralli huipentuu Brenig 2 -erikoiskokeelle, joka on lisäpisteitä jakava Power Stage -pätkä. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 82.

– Luvassa on varmasti haastava kisa, jossa olosuhteet vaihtelevat, kun on mutaa, soraa, vettä ja sumua. Tarkkuutta vaaditaan ja omaa ajoa lähdetään ajamaan. Testiä meillä on alle 100 kilometriä alla, joten alussa on totuttelemista.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538

www.jarihuttunenracing.fi

www.facebook.com/JariHuttunenRacing

www.twitter.com/HuttunenRacing

https://www.walesrallygb.com/home.php

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: