Tapio Laukkanen aloittaa Juuso Metsälän taustajoukoissa

Tapio Laukkanen (51) ja jyväskyläläinen Juuso Metsälä (20) aloittavat yhteistyön. Laukkasen rooli on lähinnä ajovalmennuksen antamista sekä opastusta auton säätämiseen. Lahtelainen rallilegenda tapasi Metsälän keskiviikkona ja kaksikko kävi läpi tulevan kauden suunnitelmia.

-Tapasin Juuson ensimmäistä kertaa ja siitähän se on hyvä lähteä liikkeelle, että tuntee toisen edes jollain tasolla. Käytiin läpi  hieman ensi kauden kuvioita ja kokeiltiin käydä tekemässä vähän nuottia. Se on myös se ensimmäinen asia mihin aion Juusoa ja kartanlukijaa patistaa, kertoo Laukkanen.

-Hyvin tulimme juttuun ja Juuso vaikuttaa mukavalta kaverilta. Pyritään ensi kaudella nostamaan vauhtia ja tekemään oikeita asioita. Periaatteessa kaikki asiat ovat ns. ”alueella”, mutta kaikkea voi myös parantaa. Nuotti, auton säätäminen,ajotyyli ja motivaatio ovat kaikki tärkeitä osa-alueita, kiteyttää Laukkanen.

Kauden 2020 tavoitteeksi asetettu kokemuksen hankkiminen sekä nousujohteinen kausi toteutuivat aina viimeiseen ralliin asti. SM-mitali oli Metsälän hyppysissä viimeiseen osakilpailuun asti, mutta liika yrittäminen kostautui ja kauden ainoan isomman virheen myötä Skoda kellahti lapualaiseen peltoon. SM-pisteissä Metsälä oli lopulta kuudes.

Metsälän Rally2-luokituksen Skoda alkaa olla jälleen kasassa ulosajon jäljiltä ja suunnitelmat tulevasta kaudesta ovat suunnittelupöydällä. Arctic Lapland Rally on todennäköinen kauden aloitus, mikäli koronatilanne sen sallii. Metsälän suunnitelmissa oli myös Ruotsin MM-ralli, mutta kyseinen kilpailu on peruttu.

Teksti ja kuva: Antti Lahtinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: