Jari Huttusen rallikausi jatkuu Espanjassa

2021 FIA World Rally Championship Round 10, Rally Finland 01-03 October 2021 X Photographer: Vincent Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Jari Huttusen rallikausi jatkuu Espanjassa

Jari Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kilpailukausi jatkuu perjantaina käynnistyvässä Espanjan MM-rallissa. WRC2-luokan MM-sarjaa Hyundain riveissä kiertävä pari on kauden toiseksi viimeiseen ralliin tultaessa MM-pisteissä neljäntenä 48 pistettä sarjaa johtavaa Norjan Andreas Mikkelseniä perässä. Espanja on Huttusen MM-ohjelman viimeinen startti tänä vuonna, ja tavoitteena on ajaa ehjä ja hyvä tulos Hyundain uudella i20 Rally2 -autolla.

Ensimmäistä kertaa kokonaan asfaltilla kilpailtava Espanjan MM-ralli on Huttusen toinen asfalttikilpailu uudella autolla. Debyyttikisassa elokuussa Belgian MM-rallin asfalttiteillä hän ajoi WRC2-luokan voittoon. Espanjan olosuhteissa uuden auton suorituskyky on vielä kysymysmerkki.

– Tiet ovat hienoja ja leveitä asfalttibaanoja, joilla ajaminen muistuttaa paikoin rata-ajoa, kun ajolinjoja pääsee ottamaan kuunnolla. Niitä ei voi verrata Belgian MM-rallin teihin, emmekä ole testanneet autoa metriäkään täällä, joten aika uuden edessä tässä ollaan.

Tämän vuoden startti on Huttuselle toinen uran kerta Espanjan MM-rallissa. Vuonna 2018 hän kilpaili niin ikään Hyundailla WRC2-luokassa. Tuolloin kilpailu palkintokorokepaikasta vesittyi kolmossijalta teknisiin ongelmiin, joten tänä vuonna on revanssin paikka. Vanhoista nuoteista ei kuitenkaan ole apua

– Osa erikoiskokeista on samoja, mutta eihän meillä hirveästi ole kokemusta täältä. Vuonna 2018 sorapätkät menivät hyvin, mutta asfaltilla ei kulkenut. Nyt koitetaan tulla puhtaasti läpi koko kisa ja parantaa jatkuvasti.

Espanjan MM-rallissa ajetaan 17 erikoiskoetta ja 280 erikoiskoekilometriä, ja se alkaa perjantaiaamuna. Perjantaina luvassa on kuusi erikoiskoetta, lauantaina seitsemän ja sunnuntaina neljä. Rallin päätöserikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18 alkaen. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat rallissa numerolla 23.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.jarihuttunenracing.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: